Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Článek o ničem, jen 11 příspěvků do diskuse, přesto první v žebříčku. Podivné. Že by na to stačil ten "chytlavý" nadpis?

0 0
možnosti

Tak děkuji alespoň za ten příspěvek do diskuse:-)

0 0
možnosti
OP

Kočičí útulky jsou plné koček, ale nikoho nenapadá, že by se měly vypustit na pole a do zahrad, aby uplatnily své pudy. Před asi 5-6 lety jsem také měla zahradu provrtanou myšími dírami, neb zřejmě zahynuly všechny kočky v okolí. T.č. mi tu hospodaří 3 a vše je O.K. - na jeden ar, jedna myší díra

1 0
možnosti
JP

mne prestalo bavit kocky vecne pochovavat, tak uz nemam zadnou a ani zadnou nechci, tak jsem za odmenu uz likvidoval dve mysi zabydlene v kuchyni...

0 0
možnosti
Foto

R50a78d18e28k 10H16a66m12p26l

27. 1. 2020 20:11

Čekal jsem blog o něčem jiném, ale taky dobrý :-P

1 0
možnosti
JP

taky jsem cekal bobry

0 0
možnosti
TF

Přiznám se, že jsem se prvoplánově chytil na ten titulek... Ale jsem rád, moc jsem se pobavil. Díky!:-)

7 0
možnosti
JN

Pod pojmem chlupatý klín si představuji....něco jiného.

1 0
možnosti

fantazii se meze nekladou :-)

0 0
možnosti

Lesby musí mít z vašeho titulku radost.;-D

2 0
možnosti
PM

Na hraboše by mohlo platit to samé, jako na myši: Ohraďte důkladně zahrádku a zažeňte všechny kočky, kuny a podobné škodlivé tvory, aby se tam cítili bezpečně, vytvořte jim příjemné prostředí, nainstalujte jim tam různé kolotoče, houpačky a jinou zábavu a hlavně se postarejte o pravidelný přísun vybrané potravy. Rovněž pravidelně odklízejte exkrementy a jiné nečistoty. Jo, a taky je oočkujte oproti nemocem, samozřejmě. Oni následně zdegenerují a vymřou a budete mít po starostech.

0 0
možnosti
RP

Na hraboše na zahradě vysaďte a udělejte na rozloze větších pár metrů čtverečních hustší a vyšší křoví. Nastěhujou se vám tam, pokud máte v dosahu někde les či křoví myšice, které na hraboše působí konkurenčně.

Jsou to takové větší myši, často světlejší žluté srsti a s černým páskem přes hřbet a jsou spíš hmyzožravé a masožravé než bylinožravé. Umí lézt po tom křoví, kde sbírají hmyz a pokud mají málo hmyzu, nepohrdnou i masitou stravou, nějakým hrabošem nebo i slabším příslušníkem svého druhu. A jelikož jsou větší a potravu neshánějí pod zemí, ale nad zemí, je jejich počet, na rozdíl od hrabošů, dobře redukovatelný místními predátory. Zdivočelými kočkami, u lesa kunami a pokud nemáte plot i liškami a blízko velkého města i městskými kunami a liškami.

Jen nesmíte mít potom otevřená okna bez drátěné síťky, protože opravdu umí dobře šplhat a na zahradě se vám mohou objevit klíšťata. Ty zase umí omezovat drůbež.

3 0
možnosti

děkuji za doporučení, zkusím některá aplikovat

0 0
možnosti
  • Počet článků 146
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1309x
 Liberálně konzervativní jedinec se sklony k sociální přecitlivělosti. Plachý extrovert věčně hledající koně, na kterém vlastně jede. Třídětná matka. Zastupitelka města Hluboká nad Vltavou (ODS), členka Regionální rady ODS JK,  amatérská včelařka, koňařka, básnířka, malířka.

Seznam rubrik