Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Dobrý den, nerozumím tomu obratu "protičínská výstava", pokud vím, na náměstí Nebeského klidu umírali Číňané..Nebylo přesnější říci "protikomunistická výstava"?

Kdyby na straně čínského režimu byla sebereflexe, pak by ta výstava byla skutečně zbytečná.

3 1
možnosti
MK

R^R^ Silně podtrhuji Vaši poslední větu.

0 0
možnosti
MK

Předesílám, že možnosti nás "mumeníků" vidět za závěs kryjící zákulisní "diplomatické" jednání jsou velmi omezené; vždy jsme až u naplnění nějakých dohod při neznalosti má dáti - dal.

A právě z toho laického pohledu můžeme dát srovnání: Anexe Krymu byla dotována silně většinovým názorem tamních obyvatel, že než pod Ukrajinou, tak raději v Rusku. Reakce Západu nebyla v souladu s názorem těch, o které jde především, ale na velmocenskou hru, ve které z obou stran o obyvatele dotčeného území vůbec nešlo. Ve hře byla americká námořní základna.

Anexe syrského území má opačný pól - místní obyvatelstvo je zásadně proti. Pokud to Turecko dle svých plánů dokončí, bude v hodnocení podstatné, kolik na daném území bude umístěno uprchlíků z táborů z Turecka (a zda to budou salafisté) a druhé kritérium ve stádiu domněnky, zda se Erdogan dostane k ropným polím a nebo i jen svou blízkou přítomností z nich bude mít výrazný prospěch.

0 0
možnosti
TK

"za posledních třicet let se jejich život kvalitativně výrazně změnil k lepšímu"

Což například platilo i pro VŘSR (pro některé), přesto k ní dnes máme "výhrady." :-)

0 0
možnosti
PZ

Hmm taky uz jsem vystrizlil z nazoru; Zle Rusko a hodny Zapad.

Ono to je vsecko uplne jinak ze jo. ;-)

1 1
možnosti
JH

Koledujete si o velký malér:-)

1 0
možnosti
PD

Nebýt ruské podpory Asada, nebyly by miliony Syřanů v emigraci a na útěku.

6 12
možnosti
JR

J92a20n 65R79á73ž

17. 10. 2019 19:48

Fakt? Lidé prchali ze Syrie před Asadem nebo před bojůvkami z Al Núsra, ISSIL, a dalšími džihádistickými skupinami podporovanými "západními" demokraty, kteří chtěli odstranit Assáda, jako se jim to povedlo s Kadáfim ?

0 0
možnosti
JT

J88i53r82i 58T47i19c12h64y

16. 10. 2019 18:03

Ponekud rozporuplny clanek. Jini snad rozebrali dostatecene.

1 1
možnosti
JL

Vase prohlaseni o odchodu americkych vojaku z oblasti hranic Syrie a Turecka. pani Stastna, je ukazka ceskych medii jak informuji sve spotrebitele.

Samozrejme tech 1500 vbojaku amerckych sil na uzemi 500 km je pro vas dostatecna ochrana. Take je silou, ktera by odolala tureckemu prezidentovy vytvoreni toho hranicniho pasma bez Kurdu. Take mohly diktovaly tomu Turkovy, aby tu jeho snahu znicit "kurdske teroristy" jak je nazyva, nechal na pokoji a nevradil je.

Velka vase naivita.

To je pozadi kroku USA. Dnesni situace je presne jak ma byt. Assadova armada zacina ochranovat sve obcany a take sve uzemi. Jestli je to s pomoci Rusu, tim lepe. Snad si Turek vse dobre rozmysli. Jen tech 10 az 15 tisic zajatcu ISIS nutno resit Dokaze to Assad a Rusove? To je dnes ta dulezita otazka. Stejne jako clenstvi Turecka v Nato. Agrese jednoho clena je nepripustna. Zde se ukaze, jak i ceska vlada bude reagovat.

7 0
možnosti
JR

J51a60n 62R46i45c90h69t64e97r

18. 10. 2019 13:00

Přítomnost byť i jediného vojáka USA by měla velký význam. Nejde o to, že by s Turky skutečně bojovali, to je samozřejmě nesmysl. Jde o to, aby je tam bylo vidět, aby ostatní viděli, že "tady je Krakonošovo".

0 0
možnosti
Foto

Pár citátů.

„Nepřítel mého nepřítele, je můj spojenec.“

— Naruto Uzumaki

„Tvůj přítel má přítele a přítel tvého přítele má přítele, proto buď opatrný.“ — Talmud

„Když přítel s nepřítelem mým se baví vesele, mně není třeba toho přítele!“ — Avicenna

Snad jen, že situace často se mění, mnohdy až skoro každý den;-)

3 0
možnosti
EH

Ten Avicenna mi připomíná Facebookovou bublinu přátel. Můžu mít nepřítele kvůli jednomu názoru a přitom můžeme mít spoustu dalších styčných bodů.

Někteří si akorát vytvářejí uměle nepřítele, aby měli vůči komu vyjadřovat negativní emoce. Jako ten týpek, který šel vraždit židy. Pochybuji, že mu kdy osobně nějaký žid něco udělal.

4 0
možnosti
Foto

J37i22ř35í 16T46u67r77n53e13r

16. 10. 2019 14:16

S trochou nadsázky bych řekl, že vše je trochu jinak, než jak to prezentujete.

Vše je v jakýchsi základních principech, které jsou buď dobré nebo špatné, a to bez ohledu na to, jak se k nim z různých důvodů někdo staví.

Okupace Tibetu, anexe Krymu, stejně jako útok na Kurdy jsou počiny principiálně špatné a myslím si, že je slušní lidé všude na světě odsuzují. To, jak k tomu přistupují, různé vlády, různé režimy, různí politikové i různě v problémech zainteresovaní lidé je věc jiná. Nějaký Číňan, který si hodně polepšil, se může cítit spokojený s režimem, stejně jako Rus žijící na Krymu nebo Turek v oblasti kurdské enklávy. Politici a režimy hrají své hry a snaží se určitou mediálně propagandou vytvářet nějaký obraz. My na rozdíl od jiných už máme tu výhodu, že můžeme různé informace i názory posuzovat, řídit a filtrovat a myslím si, že bychom to měli dělat.

16 5
možnosti
Foto

Nevypadlo Vám u slova řídit jedno písmenko. T? Těch, kteří by chtěli názory jiných ŘÍDIT, je totiž stále nespočet. Ale to není nic nového;-)

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS