Za vším hledej maso!

Kníže Schwarzenberg už před dvěma sty lety nařídil vystřílet všechny jeleny na Šumavě. Prý aby tím zabránil bitkám mezi pytláky a jeho lesním personálem. I tak se dá předcházet sváru.

S nevraživostí kvůli kusům flákoty se v poslední době roztrhl pytel. Ostatně i prezident nebo premiér jsou jen lidé z masa a kostí. Ale fuj! V případě kontroverzních lidských bytostí, byť oplývajících kosterní svalovinou, nemůže být řešením fyzická likvidace. Maximálně demokratické ubíjení jejich moci skrze maso, respektive vnitřnosti -  mozek a srdce -  voličů.

Živé lidské hmoty už je na planetě zhruba 316 miliónů tun. Právě masy lidí a množení jejich krvelačného masa je bezpochyby hlavní příčinou všeho sváru na světě.

Vojáci a velitelé nebývají vegetariáni. Většina válek slouží k dobývání teritorií potřebných k nakrmení tlup nebo národů.

Také sexuální pud, respektive egoistická snaha uchovat chlapské (ženské) geny skrze dámské (pánské) maso pro budoucnost bývá chrličem haštěřivosti, zášti, bojůvek, zákeřností i krveprolévání.

Koneckonců šťavnatá roštěnka nebo pěkná kost bývá z leckterého mužského pohledu dobrá kořist v pelíšku i na talíři. Novodobí lovci si v posilovnách zvětšují zmasilost bicepsů a tím i šanci urvat si ženskou. Zájem je o baby libové i o ty krev a mléko. Asi pod vlivem podobenství s bojem o živočišné produkty, prioritně určené k zasycení.

Osobně, protože mám mladšího muže, jsem zvyklá snášet despekt kvůli tomu kolouškovi, zajíčkovi... Afinita zralé šunky k mladému masíčku je v naší společnosti pořád košer ve srovnání s tolerancí náklonnosti starého kozla s tuhým krkem ke koťátkům a telátkům.  

Ale zpět z mého „mikromasného“ světa na globální úroveň. Masakry po celém světě vyvolává třeba ropa, pocházející z masa dinosauřího a z další pravěké havěti. Klimatická migrace je způsobena bojem o vodu, která tvoří až osmdesát procent masa všech živočichů.

Do ohně ekologické nevraživosti přilévají olej třeba i krávy (ty dohromady naši planetu zatěžují 625 miliony tun). Zelení pojídači kořínků se mračí na chovatele skotu a masožravé lidi kvůli utrpení zmíněných hospodářských zvířat a taky kvůli zamořování atmosféry metanem skrze hovězí trávící ústrojí. Na druhou stranu jsou slepí k mnohem větší plynové bombě generované ve střevech škeblí a červů (vážících celkem víc než lidstvo a dobytek dohromady) pod „zemiobjímající“ mořskou hladinou.

Možná i z důvodu zjištění, že za veškeré zlo na Zemi může maso, nabádá církevní přikázání k bezmasé dietě letos od Valentýna až do Velikonoc.  Jen jestli by nebylo lepší změnit půst od masa na půst od zloby!  A neskočit přitom na špek kazatelům trávy skrytě si brousícím nože na hrdla velikonočních beránků!

kostra v lese

 

Autor: Hana Šťastná | středa 14.2.2018 9:45 | karma článku: 14,80 | přečteno: 759x