Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kubíčku, nebo kdo vlastně jste, z vyjádření pana kastelána vyplývá velká chuť zavírat zámek a jeho okolí před námi do budoucna mnohem více. Prý jsou ty ploty v našem zájmu. To nám říkali o drátech na státních hranicích ještě před 30 lety také. No a ta uvedená zvěrstva: selfie, parkuráci apod se dějí spíš ve dne, takže možná bude nejlepší areál uzavřít non stop, co myslíte. No a v této souvislosti je také fér odkázat na elektronickou petici proti spornému rozhodnutí: https://e-petice.cz/petitions/zamcena-spodni-zahrada-zamku-hluboka-nad-vltavou.html

0 0
možnosti

K podobným opatřením jako na Hluboké přistoupila řada měst po celé republice, nejen v jižních Čechách, a to na základě konkrétních zkušeností

s lidmi, kteří se povýšeně domnívají, že mají právo úplně na vše.

Kulturní dědictví, které jsme převzali od minulých generací, má mimořádný význam pro každého z nás, a skvostný hlubocký areál není majetkem obyvatel městečka, ale nás všech.

Tyto hodnoty lze zachovat a předat dalším generacím jen při koncepční, prozíravé a odpovědné péči.

Držím hlubockému kastelánovi a památkářům palce, aby našli dostatečnou podporu rozumných a odpovědných lidí.

1 0
možnosti

Paní Blahová, Hlubočtí nemají na rozdíl od památkářů majetnické sklony. Jen se nechtějí vzdát volného průchodu zahradou, na který měli dosud bezproblémově nárok stejně jako všichni návštěvnící města, tedy i Vy. Nebo z nás děláte paušálně nerozumné a nezodpovědné?

0 0
možnosti

Paní Šťastná, Hlubokou dobře znám, můj manžel tam vyrostl, babička pracovala na Ohradě, děda byl stavebním technikem u rybářů. Takže vím, že na Hluboké s jejím krásným okolím se dá dobře žít i přes to, že večer bude unikátní zahrada se vzácnými stromy (o velikosti pouhého jednoho hektaru) uzavřena a chráněna před často nevratnou devastací.

Z nádherných schwarzenbergských zahrad máte k dispozici ještě celých 58 hektarů. To je vám málo?

Nemyslím si, že památkáři by měli majetnické sklony, oni mají ochranu kulturního dědictví přímo v popisu práce.

Ve městě kde žiji, se podařila rekonstrukce lokality v historickém jádru. Ze stejného důvodu jako na Hluboké, se večer uzamyká a nikdo proti tomu neprotestuje, protože důvody chápeme. Domníváte se, že zahrady pražského Hradu jsou volně přístupné i v noci?

0 0
možnosti
  • Počet článků 146
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1309x
 Liberálně konzervativní jedinec se sklony k sociální přecitlivělosti. Plachý extrovert věčně hledající koně, na kterém vlastně jede. Třídětná matka. Zastupitelka města Hluboká nad Vltavou (ODS), členka Regionální rady ODS JK,  amatérská včelařka, koňařka, básnířka, malířka.

Seznam rubrik