Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Zemědělská soběstačnost je mantra neználků a poměrně omezeně myslících jedinců.

VY si jako myslíte že Brusel zakáže dovoz potravin do ČR?

Anebo že by případné nedotované potraviny made in CZ byly obecně na trhu konkurenceschopné proti těm dotovaným?

A to se ani nebavím,že pomeranče v naší zemi asi nesklidíte.

Potravinová soběstačnost a zadrátováne hranice ,to už tu bylo.Výsledkem byly drahé potraviny,dostupné pouze v základním sortimentu kompenzované při neúrodě sem tam nějakým dovozem.Děkuji nechci.V dnešní globalizované ekonomice je potravinová soběstačnost nejenže zbytečná,ale hlavně nerealizovatelná už jen kvůli poměrně razantnímu zvýšení spotřeby.A to se ani nebavím o tom že rapidně ubylo záhumneků a zahrádek kde se četné rodiny pokoušely vylepšovat jinak poměrně omezenou nabídku.Dnes na těch zahradách povětšinou najdete jen bazén a trampolínu...

Potravinová soběstačnost je středověký pořežitek který v této temné době poměrně často končil hladomorem.Ano díky nemožnosti dopravit dostatečné množství potravin z jiné lokality,což zaplaťbůh dnes nehrozí a pokud někoho nenapadne dělat hovadiny snad hrozit i nebude.

PS:Netvrdím že bychom šmahem měli zahodit veškerou zemědělskou výrobu ,to se ostatně ani neděje.

1 0
možnosti
JR

J44a34n 80R76á18ž

5. 3. 2018 18:08

Jest pravdou, že mnohamiliardové injekce "českých bank", kterými zachraňují své zadlužené matky, místo aby generovaly podporu tuzemského podnikání, brzdí můj odpor k návrhům na zřízení bankovní daně.

1 0
možnosti
DM

Jaké injekce,dividendy jsou regulerní nástroj a koneckonců to samé dělá stát třeba s Čezem,Nebo si myslíte,že by banka měla peníze rozházet z vrtulníku lidem?

Ostatně limit angažovanosti je 25%,skutečně více vyvézt nejde a výplaty dividend jsou dlouhodobě po tímto limite na který anvíc dohlíží ČNB

Není v zájmu matky zničit prosperující dceru..

0 0
možnosti
LV

V zemědělské části přístupové dohody Telička brutálně selhal. Nestejné dotace, kvóty na cukr likvidující české cukrovarnictví... A další ránu do vazu mu zasadily zelení, prosazující tzv. obnovitelném zdroje. Místo řepy máme dotovanou řepku, místo okopanin kukuřici na bioplyn do dotovaných bioplynových stanic. Pořád má český farmář menší dotace na jednotku produkce než německý nebo francouzský. Zpracovávat zemědělskou produkci se tak u nás nevyplácí, protože dotovaný dovoz zahraničního zboží vyjde levněji.

To ale není chyba EU, to je chyba naše. A za Babiše se to těžko změní, protože on je ta největší z pijavic přisátých na bruselských penězích.

0 0
možnosti
DM

Bohužel se domnívám že zelení na tom nesou realitvně malý podíl viny.Aneb komupak jde z dotací na biopaliva nejvíce?

Ostatně v evropě jsou dotace do zemědělství primárně určeny pro podpory farem rodinného typu u nás slouží primárně po krmění už tak velkých,aneb zcela proti jejich původnímu smyslu.

0 0
možnosti
Foto

Kdo je ještě schopen si vzpomenout, tak se mu možná vybaví, co vše plusového nám bylo slibováno před vstupem do EU. Jak nás unie ochrání před nekvalitními dovozy potravin, jaké se k nám začnou dovážet laciné mořské ryby, vína, sýry, ovoce atd. Jenže nyní se ukazuje, že více než Česko potřebovalo EU, tak EU potřebovala nás. EU ze všeho nejvíce dodnes potřebuje naši levnou pracovní sílu v montovnách a skladech, pro svoje kamiony naše silnice a dálnice a pro svoje letadla náš, do roku 2004 celkem volný letecký vzdušný prostor. O vstupu do EU jsme si prý rozhodli v referendu, ale jen bůhví, jak to vlastně tehdy bylo doopravdy...!

Autorce karma (a s dovolením ještě s malou poznámkou, že "ona ta blondýnka je nejen hezká, ale také nesmírně chytrá"). ;-)

1 0
možnosti
DM

Montovny jsme si sem natahali sami,dlouhodbě špatná koncepce všech vlád.Aneb co tu socani v holportu s ods vyrobili,to tu máme.

Totéž platí o levné pracovní síle.Tranzitní zemí jsem díky geografické poloze celkem logicky,to není žádná konspirace.Jinak věřím že pro EU jsem spíš soina v zadku a vůbec si nedělejte iluze že nás potřebují.Montovna se prostě posune do Rumunska a provoz zůstane,tedy pokud si nedáte zas na hranice dráty,za ně péesíky s nabitým sapíkem a nezačneme znovu zavírat lidi co chtějí žít svobodně.Vám by to možná vyhovovalo,mě rozhodně ne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 146
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1309x
 Liberálně konzervativní jedinec se sklony k sociální přecitlivělosti. Plachý extrovert věčně hledající koně, na kterém vlastně jede. Třídětná matka. Zastupitelka města Hluboká nad Vltavou (ODS), členka Regionální rady ODS JK,  amatérská včelařka, koňařka, básnířka, malířka.

Seznam rubrik