Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

Stále sa nájde nejaký pofidérny výrobca, ktorý zavádza, vďaka EU počet týchto "výrobcov" klesol.

Pamätám ešte nedávne doby, keď bolo na výber, buď stráviť dlhú dobu v obchode čítaním malých písmeniek čo výrobok obsahuje, alebo ísť z obchodu s malou dušičkou a báť sa čo som vlastne kúpil. Napr. krásny obal s veľkým nápisom Bryndza, namiesto bryndzi - obyčajný tvaroh, alebo pražská šunka, skoro ma porazilo keď som doma zistil, že je hydinová.:-/

Grécky jogurt je výrobok z ovčieho mlieka, obsah 3x vyššie množstvo tuku ako pri klasickom, pri výrobe sú odstránené sacharidy, o takmer 100% obsahuje viac bielkovín, obsahuje vitamín B12, nízky obsah vápnika...

Ak si idem do obchodu kúpiť grécky jogurt, nemal by som sa zdržiavať čítaním obsahu, musí stačiť nápis "grécky jogurt" a viem čo som kúpil.

1 0
možnosti

Luboši, souhlasím s Vámi, že dobré zboží je často imitováno lacinými náhražkami...ale nedělejme ze spotřebitelů debily, kterým nedojde, že jogurt řeckého typu těžko vyrobí v Madetě z ovčího mléka. Pokud bude hnusnej, příště si ho nekoupí. Navíc na etiketě musí být popsáno přesné složení, výrobce, země původu, kromě dalších údajů...

A co říkáte na to, že německá Nutella, nanuk Magnum nebo Coca Cola má na rozdíl od stejného zboží prodávaného v Česku lacinější složení (palmový namísto mléčného tuku, levnější cukr, méně kakaa..)- a přitom vyšší cenu.. Ochranářská "buzerace" mi přijde jako nadbytečný zasedací pořádek slepic na bidélku podle velikosti, barvy, věku...no a mezitím se zapomenou zavřít vrátka a do kurníku vlezou kuny :-(..

0 0
možnosti

Já taky. A já mám navíc ten dar, že s kterou ženou se ožením, tu učiním šťastnou. ;-D

6 0
možnosti

No jo....ale co by v Bruseli dělali, kdyby neměli k řešení tak zásadní problémy?:-))))

4 0
možnosti
Foto

By řešili zda si dát kance se zelím či se šípkovou :-)

5 0
možnosti

pro ještě větší upřesnění je třeba dodat, že "řecké" jogurty prodává i ryze český řetězec coop :-)...a že některé jogurty řeckého typu, byť by to o nich asi Řek neřek(l) chutnají i u nás dobře...a je navíc velká pravděpodobnost, že i ty německé jsou vyrobené z českého mléka :-)

0 0
možnosti
LU

Nejde o to či je vyrobený v Mongolsku s Maďarského mlieka..., ale o druh mlieka "ovčí" a technológiu výroby.

1 0
možnosti
JF

J10a92n 45F14r40o26l12í49k

30. 7. 2016 15:41

Pro upřesnění je třeba říci, že název řecký jogurt nepoužívají Češi ale německé firmy Lídl, Kaufland a Penny. A je pravda, že s chutí pravého jogurtu z Řecka ty výrobky nemají nic společného kromě ceny.;-)

2 0
možnosti
JL

Chudáci Řekové, furt jim někdo ubližuje.

2 0
možnosti
  • Počet článků 146
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1309x
 Liberálně konzervativní jedinec se sklony k sociální přecitlivělosti. Plachý extrovert věčně hledající koně, na kterém vlastně jede. Třídětná matka. Zastupitelka města Hluboká nad Vltavou (ODS), členka Regionální rady ODS JK,  amatérská včelařka, koňařka, básnířka, malířka.

Seznam rubrik